Informatie over groepsrondreizen

Vakantie heeft voor iedereen een andere betekenis. Zo voelen sommigen zich pas op vakantie als ze dagenlang heerlijk op strand kunnen luieren en anderen pas als ze 's avonds doodop eindelijk op bed liggen, na een vermoeiende bergwandeling, zware kanotocht of elke andere adrenaline verhogende activiteit. Het is alleen jammer dat je dan heel veel van de cultuur en/of de natuur van het land mist. Wilt u na terugkomst van uw vakantie met een gerust hart kunnen vertellen dat u het "echte" Bulgarije gezien heeft, dan moet u er wat meer voor over hebben.
Een rondreis, individueel of in groepsverband, is de beste manier om kennis te maken met Bulgarije.
Houdt u van gezelligheid en van de aanwezigheid van medereizigers waarmee u dezelfde interesses kunt delen, dan kunt u het beste voor een groepsrondreis kiezen.

Wij hebben het hier echter niet over een reis waar u met 50 personen in een te klein busje zit, met een vast programma, waarvan niet afgeweken mag worden en waar de helft van de tijd besteed wordt aan het bij elkaar verzamelen van de verdwaalde groepsleden.
Onze rondreizen zijn daarom kleiner en persoonlijker.
U reist met een kleine groep mensen, die net als u, gekozen hebben om op een bijzondere wijze kennis te maken met Bulgarije. U bezoekt alle hoogtepunten van het land, maar treedt ook buiten de gebaande paden. U heeft een van tevoren samengestelde route, maar met ruimte voor eigen inbreng en voldoende individuele vrijheid. Daarnaast worden onze reizen begeleid door ervaren lokale reisleiders, die u met raad en daad terzijde staan. Ze kennen het land door en door en hebben er alles voor over om hun kennis en liefde voor Bulgarije aan u over te dragen.
Met de extra informatie hieronder hopen wij u een goede indruk te geven van onze rondreizen om zo de beste keus te maken.


Uit welke rondreizen kunt u kiezen?

Onze groepsrondreizen zijn ontwikkeld en samengesteld met en voor onze reizigers. Door elk jaar naar de ideeën en wensen van onze bestaande en nieuwe klanten te luisteren en deze samen met ons kennis en ervaring te combineren, rolt er altijd een nieuwere, betere versie van de reizen uit. Met als eindresultaat een aantal complete groepsrondreizen, die u op onze website kunt vinden.

Hoe is het vervoer naar en in Bulgarije?

Onze reizen zijn vlieg/bus reizen. Wij vliegen naar de hoofdstad Sofia met rechtstreekse vluchten van Bulgaria Air, de Bulgaarse luchtvaartmaatschappij en partner van KLM, met vertrek vanaf Amsterdam of Brussel Zaventem. Wilt u liever vanaf andere luchthavens vertrekken, informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden. Een rechtstreekse vlucht naar Sofia duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten. In Bulgarije heeft de groep beschikking over een eigen bus met airco. Alleen bij aankomst en/of vertrek kunnen wij soms gebruik maken van aparte transferbussen, afhankelijk van hoeveel mensen een afwijkende vluchten hebben. Tijdens de rondreis zelf heeft u wel dezelfde bus met lokale chauffeur, die zeer ervaren en goed bekend is met het wegennet in Bulgarije. Hij maakt deel uit van het reisgezelschap en zal voor iedereen klaar staan.

Wat voor gids krijgen wij?

Al onze groepsreizen worden begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisleider/gids, die u met raad en daad terzijde zal staan tijdens de reis. Alle gidsen zijn gediplomeerd, zeer deskundig en hebben veel ervaring met begeleiden van groepen in Bulgarije. Ze kennen het land en de lokale gebruiken door en door en hebben er alles voor over om hun kennis en liefde voor Bulgarije aan u over te dragen. Bij uw reispapieren krijgt u de naam en het telefoonnummer van uw lokale gids. Hij/zij verwelkomt iedereen op de luchthaven van Sofia.

Hoe groot is de groep?

Om een reis te kunnen uitvoeren, is het nodig om minimaal aantal reizigers. Het minimum aantal personen is per reis verschillend, maar vaak is bij rondreizen die meer vertrekdata hebben per jaar minimaal 10 en bij de thema reizen met 1 vertrekdata minimaal 15 personen. Mocht dit aantal niet worden gehaald dan zullen wij er alles aan doen om u een passend alternatief te bieden uit ons eigen programma. In overleg met de rest van het reisgezelschap is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de reis door te laten gaan met een aangepast programma en/of tegen een kleine toeslag. Wij berichten u hierover uiterlijk 28 dagen voor vertrek en gaan wij samen met u alle geschikte alternatieven doornemen. Mocht u daar geen gebruik van willen maken, dan krijgt u uiteraard uw volledige reissom terug en een leuke korting voor uw volgende reis.

Wat is de groepssamenstelling?

Onze groepen bestaan meestal uit een goede mix van stellen, samenreizenden en alleengaande reizigers. Omdat de groepen relatief klein zijn en alles samen doen, vindt iedereen heel snel een aansluiting. Onze lokale gids zorgt dat elke reizigers voldoende aandacht krijgt en zich op gemak voelt. Als u meer specifieke informatie wenst over de samenstelling van de groep, zoals aantal ingeschreven reizigers, verhouding mannen en vrouwen, gemiddelde leeftijden etc., dan kunt u dit gerust bij ons opvragen.

Hoe zwaar zijn de rondreizen?

Iedereen die zich redelijk fit en gezond voelt, kan in principe gerust aan onze reizen deelnemen. Mensen met mobiliteitsbeperkingen die afhankelijk zijn van een rollator of een rolstoel, moeten echter rekening houden dat Bulgarije over geen rolstoelvriendelijke bestemming is. Hierdoor kunnen ze een deel van de bezienswaardigheden of uitstapjes onderweg niet bezoeken, omdat deze zodanig gelegen zijn of beschermd, dat er geen voorzieningen voor mindervalide personen aangebracht kunnen of mogen worden. Goede en comfortabele wandelschoenen en/of wandelstokken zijn altijd mooi meegenomen, omdat veel bezienswaardigheden in de bergen, de natuur of op een heuvel liggen en de looproutes er naartoe vaak van keien of stenen zijn. Mocht u een mobiliteitsbeperking hebben, in welke vorm dan ook, neem gerust contact met ons op en wij zullen met u alle opties bespreken.

Hoe zijn de overnachtingsaccommodaties?

Tijdens onze reizen verblijft de groep altijd in zeer comfortabele en sfeervolle accommodaties, die zorgvuldig door ons bezocht en geselecteerd zijn. In het binnenland verblijven wij meestal in leuke, kleinschalige landelijke hotels, waar u optimaal kunt genieten van het dorpsleven, het eten, de cultuur, de natuur en de gastvrije bevolking. In de steden kiezen wij goede middenklasse hotels, waar mogelijk, op loopafstand van het centrum en alle bezienswaardigheden. Bij uw reispapieren ontvangt u een hotellijst met foto's en beschrijvingen van de accommodaties. Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer met bad of douche en toilet. Niet alle hotels hebben een lift, maar er is altijd een kofferservice aanwezig. De meeste hotels hebben een airco of ventilator, behalve de hotels in de bergen waar dit niet nodig is. Heeft u een eenpersoonskamer geboekt, dan krijgt u gegarandeerd een volwaardige kamer voor uw alleen. Als u met meer dan 2 personen op een kamer wenst te overnachten dan is dit vrijwel in alle hotels mogelijk. Vraag ons naar de prijzen.

Hoe is het eten tijdens de reis?

Onze reizen zijn op basis van halfpension (ontbijt en diner). Het ontbijt wordt altijd in het hotel genuttigd. Afhankelijk van de groepsgrootte, is er bij een aantal hotels een ontbijtbuffet en bij andere een speciaal voor de groep samengesteld ontbijt. De diners gebruiken wij om en om. De ene keer bij het hotel, vooral als wij weten dat de keuken daar heel speciaal is, maar ook buiten het hotel op leuke bijzondere locaties. Onze reisleiding zal u ter plaatse daarover dagelijks informeren. In ieder geval zorgen wij altijd dat u aangenaam verrast wordt en dat u uitgebreid kennis kunt maken met de smakelijke Bulgaarse keuken. De lunches zijn op eigen gelegenheid en voor eigen rekening. Deze hebben wij bewust niet in het programma opgenomen, op advies van onze reizigers, die deze te uitgebreid en zwaar vonden. In Bulgarije is de lunch namelijk de hoofdmaaltijd voor de dag. Uw reisgids is uitstekend op de hoogte van de meest geschikte plekken en adressen voor een lunchpauze en zal dit ter plaatse altijd in overleg met de groep doen.

Mogen wij de reis verlengen of aanpassen?

Mocht u na de reis nog meer van Bulgarije willen zien, dan kunt u de reis zeker verlengen. U kunt bijvoorbeeld voor of na de reis nog een paar dagen in de mooie hoofdstad Sofia blijven of als u een wandel- en natuurliefhebber bent, in een van de mooie bergen en meren van Bulgarije. Of als u van zon, zee en strand houdt, kunt u nog naar de Zwarte Zeekust gaan voor een heerlijke strandvakantie. U kunt dit voordat u boekt aan ons doorgeven en wij zullen u vrijblijvend de prijzen en mogelijkheden toesturen.

Ik wil een privé rondreis, kan dit?

Wilt u een van onze rondreizen met eigen groep, familie, vrienden of kennissen maken, en op afwijkende reisdata, dan is dit gewoon mogelijk. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen.

Complete reizen voor complete prijzen!

In tegenstelling tot vele andere reisorganisaties, hebben wij gekozen om de prijzen voor onze rondreizen zo compleet mogelijk te houden. Bij ons zijn alle excursies en entreegelden inbegrepen, net als alle belastingen en zelfs onze reserveringskosten. Daarnaast garanderen wij u, dat nadat u al gereserveerd heeft, wij de prijzen nooit zullen verhogen, ook niet als gevolg van inflatie, prijsstijgingen, valutaschommelingen en/of veranderingen in luchthavenbelastingen, vliegtax, brandstofheffingen of BTW wijzigingen.

Wij zijn om. Hoe kunnen wij de reis boeken?

Al onze rondreizen kunt u gewoon on-line boeken, maar heeft u liever persoonlijk contact, dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Wij vinden het leuk om alvast kennis met u te maken. Heeft u informatie per post opgevraagd, dan krijgt u ook een inschrijfformulier die u terug kunt sturen of mailen.

Wanneer krijgen wij onze reispapieren?

Ongeveer twee weken voor vertrek ontvangt u de reisbescheiden met de volledige reisbeschrijving, deelnemerslijst, adressenlijst van de hotels en alle nodige informatie over de reis en over Bulgarije zelf. Mocht u tussentijds vragen hebben over de reis of over Bulgarije, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Overige informatie

Algemene informatie over Bulgarije: Algemene informatie.

Praktische informatie over Bulgarije: Praktische informatie.

Wij adviseren u voordat u definitief boekt om onze Algemene Voorwaarden door te nemen. Daar vindt u onder andere alle informatie omtrent prijzen, betaling, wijzigen en/of annuleren van uw reis.

Tot ziens in Bulgarije!