Welkom bij Rodina Travel, dé Bulgarije specialist!

Rodina Travel is de enige reisonderneming in Nederland gespecialiseerd in reizen naar Bulgarije.

Bulgarije, het stukje paradijs verscholen in het hart van de Balkan en nog steeds de meest onbekende lidstaat van de Europese Unie, wacht om door u ontdekt te worden.

Rodina Travel helpt u graag hiermee en staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Wij zullen u vóór, tijdens en ná deze ontdekkingsreis persoonlijk begeleiden.

Rodina Travel is dan ook niet alleen uw vakantieadviseur, maar ook uw reisgids en uw reisgezel.

Als specialist beschikken wij over grondige kennis van het land en zullen u altijd van een uitgebreid en passend advies voorzien om zo samen op zoek te gaan naar de perfecte reis voor u, exact afgestemd op uw wensen.

Een persoonlijke benadering, een goed advies en service komen bij ons op de eerste plaats.

Alles draait bij ons om een missie: onze kennis, passie en liefde voor Bulgarije op u overbrengen. Want Bulgarije is volgens ons geen gewone vakantiebestemming, maar een belevenis, een emotie die u ten minste een keer moet hebben beleefd.

Larisa Lindeboom-Filipova – oprichter Rodina Travel

Larisa Filipova - oprichter Rodina TravelIk had op vrij jonge leeftijd het vermoeden wat ik later wilde worden. Ik was 11 jaar toen ik mijn eerste schoolreisje ging organiseren. De dames van het reisbureau wisten niet wat ze zagen en hebben mijn school en zelfs mijn ouders moeten bellen om te checken of dit niet een of andere grap was.

Mijn keus, jaren later, voor de Hogeschool voor Toerisme in Burgas was ook snel gemaakt. Ik koos vanzelfsprekend voor de specialisatie "Organisatie en Management van Toerisme". Tijdens mijn studie heb ik veel gereisd en veel verborgen schatten van Bulgarije kunnen bewonderen. Ik kwam ook voor het eerst in aanraking met andere culturen en buitenlandse toeristen en merkte snel hoe enthousiast ze waren over mijn land. Bulgarije schijnt een bijzondere aantrekkingskracht te bezitten. Eén keer geweest, blijf je altijd terugkomen, kreeg ik vaak te horen.

Het lot bepaalde dat ik dit gevoel zelf zou gaan ervaren. Mijn liefde voor Bulgarije was sterk, maar de liefde voor een mooie Hollandse jongen was nog sterker. Na de afronding van mijn opleiding in 1996 heb ik mijn geboorteland verlaten om samen met mijn toekomstige man een nieuw leven in Nederland op te bouwen. Ik voelde me hier gelijk thuis en had snel mijn draai gevonden. Een paar jaar later ben ik aan de slag gegaan bij een grote reisbureauketen waar ik in aanraking kwam met nieuwe landen en verschillende culturen. Een prachtige baan, waarbij ik veel kennis heb kunnen opdoen en waardoor mijn liefde voor reizen enorm is gegroeid.

Maar Bulgarije bleef haar aantrekkingskracht op me uitoefenen. Wij gingen daarom regelmatig terug. Ik kon nu Bulgarije zien door de ogen van de vele buitenlandse bezoekers.
En ik was letterlijk gast in eigen land. Alles was ineens zo intens en zo mooi. Voor het eerst zag ik de kleuren van het land; de strak blauwe luchten, het heldere blauwe water, de fel gekleurde bloemen. Ik genoot van de grote cultuurverschillen, van de zon, van de spontaniteit en het gemak waarmee mensen hun persoonlijke leven met een volstrekt vreemde konden delen.

Toen ik een paar jaar later het aanbod kreeg om te gaan werken voor een kleine reisonderneming, gespecialiseerd in Bulgarije, heb ik gelijk de kans gepakt en zonder enige moeite, snel afscheid genomen van alle andere mooie exotische bestemmingen.

Na jarenlang in loondienst te zijn geweest en de vele facetten van de reiswereld te hebben doorlopen, vond ik het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. Ik wou mijn dromen blijven najagen. Hiervoor had ik vrijheid nodig om mijn kennis en liefde voor Bulgarije verder te verspreiden.

Zo is het idee voor het oprichten van Rodina Travel ontstaan, inmiddels 13 jaar geleden. De naam heeft voor mij een extra bijzondere betekenis. In het Bulgaars betekent RODINA namelijk “geboorteland”.

"Ik hoop mijn passie en enthousiasme voor Bulgarije aan u te kunnen overdragen. 
Ik ben er van overtuigd dat een bezoek aan mijn geboorteland een onvergetelijke indruk zal achterlaten en ik hoop u snel in Bulgarije te kunnen verwelkomen." 

Frank Lindeboom – oprichter en mede-eigenaar Rodina Travel

Frank Lindeboom - oprichter en mede-eigenaar Rodina TravelMijn eerste reis naar Bulgarije was in de zomer van 1995. Toen kon ik nog niet weten dat deze vakantie mijn hele leven zou veranderen. Samen met een vriend was ik op zoek naar een zonnig vakantieland. Op het reisbureau hebben wij het kiezen van de reisbestemming letterlijk aan het lot overgelaten. Het werd Zonnestrand in Bulgarije. Ik wist niets van het land en ging er zonder enige verwachtingen naartoe.

Het lot had echter nog meer verrassingen in petto. Ik werd verliefd op Bulgarije, op de vriendelijke mensen maar vooral op een charmant Bulgaars meisje. Toen ik 3 weken later naar huis ging, wist ik zeker dat ik hier snel terug zou komen. En nu, jaren later is dat meisje mijn vrouw geworden en Bulgarije mijn tweede thuisland.

Als wij in Bulgarije komen, huren wij altijd een auto en reizen wij in een paar weken tijd door het hele land. Soms leggen wij letterlijk duizenden kilometers af. Wij bezoeken vrienden, familie en lokale partners en worden door hun hartelijk ontvangen. Ze laten ons plekken zien die voor een buitenlander meestal verborgen blijven.
Ik zie hoe de echte Bulgaren leven, hoe ze werken, waar ze wonen en hoe ze plezier maken. En ineens lijkt het of ik intenser en bewuster leef, ik geniet met volle teugen van alles wat het leven te bieden heeft.
Dit gevoel wilde ik heel graag delen. Daarom hebben wij in 2007 met Larisa besloten om Rodina Travel op te richten.

Inmiddels zijn wij van een klein bedrijf uitgegroeid tot een echte reisonderneming en mogen met trots zeggen dat wij de enige echte Bulgarije specialist in Nederland en België zijn.
Wij hebben samen met onze lokale collega’s en partners een lange weg bewandeld en zijn blij en dankbaar voor wat wij hebben opgebouwd.
In de afgelopen 13 jaar hebben wij honderden groepsreizen, fly-drives en maatreizen mogen organiseren en uitvoeren, voor duizenden reizigers die ons hebben vertrouwd, talloze prachtige vakantiefoto’s bekeken en vele vrienden aan overgehouden.

Ik ben blij om te zien dat Bulgarije de laatste paar jaar steeds meer in trek komt en beter gewaardeerd wordt als vakantiebestemming. Hier hebben wij hard voor gewerkt.
Potentiële reizigers denken vaak dat Bulgarije relatief klein is en hierdoor wellicht weinig te bieden heeft, maar dit is niet het geval. Door de verschillende landschappen, de prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de zeer vriendelijke en behulpzame bevolking is het een perfecte vakantiebestemming.

Omdat Bulgarije nog steeds vrij onbekend is, zijn goede voorbereidingen en een deskundig advies onmisbaar. Wij delen graag persoonlijk onze kennis en ervaring over het land met u, nemen alle zorgen uit handen om u volop te laten genieten van uw vakantie en alle aspecten van dit stukje paradijs.

"Wij wensen u alvast een prettige vakantie, of zoals ze dat in Bulgarije zeggen: 
Приятна ваканция!"