Informatie over fly-drives

Het ontdekken van een nieuw land is altijd een groot avontuur. Een van de beste en comfortabele manieren om dit te doen is per auto door het land te reizen. U rijdt dan door onbedorven landschappen over kronkelende weggetjes en door afgelegen dorpjes, waar de tijd stil lijkt te staan. U komt op plekken die in geen enkele reisgids beschreven staan en maakt kennis met alle fascinerende aspecten van het land. Bovendien heeft u alle vrijheid om uw tijd zelf in te delen, te gaan en staan waar u wilt en te doen waar u zelf zin in heeft.

De afstand tussen Nederland en Bulgarije, van ca. 2400 km, is echter vrij groot en niet iedereen heeft de tijd en het geduld om dit met eigen auto te overbruggen. U kunt beter kiezen voor een z.g. fly-drive vakantie waarbij de vlucht en de autohuur zijn inbegrepen. Alle onderkomens onderweg zijn van te voren door ons geselecteerd en gereserveerd. Uw ontdekkingstocht door Bulgarije kan gelijk beginnen. In het binnenland overnacht u in leuke, kleinschalige landelijke hotels en pensions, waar u optimaal kunt genieten van het dorpsleven, het eten, de cultuur, de natuur en de gastvrije bevolking. In de steden verblijft u in goede middenklasse hotels met voldoende parkeergelegenheid en, waar mogelijk, op loopafstand van alle bezienswaardigheden en het gezellige centrum. Het samenstellen van de beste route en het kiezen van de leukste logeeradressen vereist veel kennis over Bulgarije. Het zou zo jammer zijn als u tijdens uw reis juist de meest interessante en bijzondere plekken voorbij rijdt. Om u alvast te helpen, hebben wij een aantal voorbeeld fly-drives samengesteld, waarin cultuur, natuur, strand, traditie en ontspanning in voldoende mate aan bod komen. Met deze extra informatie hieronder hopen wij dat u de beste keus kunt maken.

Hoe kiezen wij de beste fly-drive voor ons?

Een reisroute is altijd persoonlijk, maar als u nog nooit in Bulgarije bent geweest, blijft het erg lastig om te kiezen wat u moet en wilt zien. Daarom helpen wij u graag. Wij hebben jaar in jaar uit, samen met en voor onze reizigers honderden routes samengesteld en de meest uiteenlopende wensen uit laten komen. Al onze fly-drives zijn door ons persoonlijk uitgestippeld, zodat u eenmaal op reis, maximaal van uw vakantie en van Bulgarije kunt genieten.

Mogen wij de route of reisduur aanpassen?

Een fly-drive vakantie is een reis op maat. Daarom zijn de door ons gepubliceerde routes als voorbeeld bedoeld en kunnen als basis worden gebruikt. U kunt deze volledig naar eigen inzicht en wens aanpassen totdat de perfecte route voor uw reis ontstaat. Wij houden natuurlijk altijd rekening met uw eigen voorkeuren en wensen. Laat ons gerust weten wat uw ideeën zijn qua route en hoe u het liefst uw vakantie doorbrengt. Wij adviseren u graag en maken samen met u een unieke reis. Er is geen betere reis dan een reis speciaal voor u ontwikkeld en op maat gemaakt.

Hoe komen wij in Bulgarije?

De snelste manier is per vliegtuig. Een rechtstreekse vlucht naar Sofia, duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten. U kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel Zaventem, Eindhoven of Dortmund. Bij aankomst op de luchthaven van Sofia wordt u opgehaald door onze collega voor de transfer naar uw hotel in Sofia of als u gelijk aan uw rondreis begint, staat de autoverhuurder op uw te wachten voor het afleveren van de huurauto.

Welke type huurauto krijgen wij?

Als u op reis bent met een auto, zijn een aantal aspecten heel belangrijk, zoals veiligheid, comfort en betrouwbaarheid. Daarom werken wij uitsluitend met lokale en zorgvuldig door ons uitgezochte autoverhuurders met uitstekende service en auto's die aan de allerhoogste eisen moeten kunnen voldoen. De auto's moeten niet ouder dan 3 jaar zijn, perfect onderhouden, schoon en comfortabel genoeg voor lange afstanden. Daarnaast moeten zij over voldoende kofferbakruimte beschikken om uw bagage uit zicht te kunnen opbergen. Het type auto dat u krijgt is afhankelijk van het aantal personen. Bij 2 personen betekent dit dat u genoeg heeft aan een middelgrote auto maar bent u met 5 of 6 personen dan is een 6+1 of 8+1 auto echt nodig.

Wat is bij de autohuur inbegrepen?

Onze huurauto's zijn perfect en maximaal verzekerd m.u.v. schade aan de onderkant van de auto, glas, velgen, banden en sleutels die nooit meeverzekerd kunnen worden. U betaalt ter plaatse daarom een waarborg tussen € 200,- en € 400,- afhankelijk van het type auto. Deze borg is tevens de hoogte van uw eigen risico welke u kunt afkopen tegen € 10,- per dag. Daarnaast komen er nooit extra kosten bij dan wat wij al met u hebben afgesproken. U ontvangt de auto met een volle tank brandstof en levert deze ook vol af. De 2de chauffeur is trouwens altijd gratis, net als de kinderzitjes of stoeltjes.

Hoe zijn de wegen?

De Bulgaarse wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar. Het wegennet is de laatste jaren enorm vernieuwd en verbeterd. Vooral op de snel- en hoofdwegen is het soepel en gemakkelijk rijden. Komt u door berggebieden en secundaire wegen, dan kan het wegdek van minder kwaliteit zijn. Dit heeft vaak te maken met de weersomstandigheden zoals strenge winters en hete zomers, waardoor het wegdek vaker gerepareerd moet worden. Vooral in het voorjaar kan dit het geval zijn.

Zijn de verkeersregels anders?

In Bulgarije gelden vrijwel dezelfde verkeersregels als in alle andere Europese landen. Er zijn echter een aantal uitzonderingen waarmee u rekening moet houden zoals dat u tijdens het rijden helemaal geen alcohol mag drinken. Uw Nederlands rijbewijs is geldig in Bulgarije en bij uw reispapieren ontvangt u de actuele verkeersregels en tips voor onderweg.

Kan ik de wegbewijzering lezen?

De wegbewijzering in Bulgarije is over het algemeen heel goed, al zijn er gebieden waar deze soms ontbreekt, vooral op de secundaire wegen. Op de snel- en hoofdwegen worden de plaats benamingen zowel in het Latijn als in het Cyrillisch aangegeven. Alle bezienswaardigheden worden aangegeven door bruine borden, met de naam van het object (witte letters), soms in het Latijn en soms alleen in het Cyrillisch. Daarom vermelden wij in routebeschrijvingen altijd de namen van alle plaatsen zowel in het Latijn als in het Cyrillisch. En bieden wij al onze reizigers gratis navigatie en een recente wegenkaart van Bulgarije aan.

Waar gaan wij overnachten?

De overnachtingsplaatsen en accommodaties tijdens de vakantie zijn een van de meest belangrijkste onderdelen van de reis. Daarom selecteren wij deze met veel zorg en aandacht. Wij kennen de meeste eigenaren en hebben zelf in de hotels geslapen en gegeten om zo optimaal de sfeer te proeven. Het zijn daarom altijd zeer comfortabele en sfeervolle accommodaties. In het binnenland zijn dit vaak leuke, kleinschalige landelijke hotels, waar u optimaal kunt genieten van het dorpsleven, het eten, de cultuur, de natuur en de gastvrije bevolking. In de steden adviseren wij centraal gelegen hotels, op loopafstand van het centrum en alle bezienswaardigheden. Alle hotels moeten over eigen parkeergelegenheid beschikken voor de auto. U krijgt van ons bij boeking of offerte gelijk een overzicht van alle accommodaties per plaats met foto's en beschrijvingen en verschillende mogelijkheden voor upgrades naar een hogere klasse hotel of hotel met zwembad.

Zijn de fly-drives geschikt voor kinderen?

Ja, alle fly-drives zijn zo aan te passen dat de reis ook leuk en avontuurlijk voor de kinderen zal zijn. Door bijvoorbeeld voor kindvriendelijke accommodaties te kiezen met zwembad en mooie ligging en in combinatie met zon, zee en strand. Ook kunnen wij vaak leuke attracties en spannende excursies aan de routes toevoegen.

Hoe is het eten?

De fly-drive vakanties zijn inclusief ontbijt bij uw accommodatie. In de steden hebben de meeste hotels een ontbijtbuffet en in de binnenlanden en bij de kleinere hotels is het ontbijt vaak speciaal voor u gemaakt. Voor de diners adviseren wij buiten de deur te eten. Bij sommige kleinschalige hotels, waarvan wij weten dat de keuken uitstekend is, kunt u wel blijven dineren. Wij zullen u bij de reispapieren tips en leuke bijzondere locaties voor het avondeten doorgeven. In ieder geval zorgen wij er altijd voor dat u aangenaam verrast wordt en dat u uitgebreid kennis maakt met de smakelijke Bulgaarse keuken. De diners en de lunches zijn op eigen gelegenheid en voor eigen rekening.

Wat als ik onderweg hulp nodig heb?

Wij doen er alles aan en hopen dat u maximaal van uw vakantie en van Bulgarije zult genieten. Wij gaan er nooit van uit maar mocht u hulp nodig hebben dan staan wij en al onze lokale collega's en partners dag en nacht voor u klaar. U kunt ons via onze noodnummer 24 uur per dag bereiken, maar wijzelf vragen bij boeking ook uw mobiel nummer zodat hotels, autoverhuurder en wij u altijd kunnen bereiken en indien nodig bellen of een bericht sturen om er zeker van te zijn dat de reis naar wens verloopt. U bent vrij maar nooit alleen.

Ik wil niet zelf rijden.

Mocht u zelf niet willen rijden, dan is het mogelijk om een gids/chauffeur te huren. Dan spreken wij van een privé rondreis. Informeer gerust vrijblijvend bij ons naar de mogelijkheden en prijzen. Kijk voor de zekerheid ook bij de groepsrondreizen. Wij hebben vaak kleinere en gemoedelijke groepen en de prijs is dan een stuk gunstiger dan een privé fly-drive vakantie.

Wij zijn om. Hoe kunnen wij de reis boeken?

De gepubliceerde fly-drives kunt u gewoon on-line boeken, maar u zit er dan eigenlijk nooit gelijk aan vast. Een fly-drive vakantie blijft een reis op maat en daarom nemen wij na boeking altijd contact met u op en sturen extra informatie over de reis en de hotels waar de prijs op gebaseerd is met alle mogelijke alternatieven. Wij bespreken alles nog persoonlijk door en indien nodig passen wij de reis en de route alsnog voor u aan. Wij zijn klaar wanneer u helemaal tevreden bent.

Wanneer krijgen wij onze reispapieren?

Ongeveer twee weken voor vertrek ontvangt u uw reisbescheiden met de volledige en gedetailleerde routebeschrijving, speciaal voor u gemaakt samen met alle benodigde informatie over de reis en over Bulgarije zelf, een wegenkaart, een taalgidsje en een Trotter Reisgids over Bulgarije, om alvast in vakantiestemming te kunnen komen.

Overige informatie

Algemene informatie over Bulgarije: Algemene informatie.

Praktische informatie over Bulgarije: Praktische informatie.

Wij adviseren u voordat u definitief boekt om onze Algemene Voorwaarden door te nemen. Daar vindt u onder andere alle informatie omtrent prijzen, betaling, wijzigen en/of annuleren van uw reis.

Tot ziens in Bulgarije!