Wintersport

Verrassende wintersportbestemmingen!

De laatste jaren is de populariteit van wintersportvakanties naar Bulgarije enorm toegenomen. En dit is geen wonder als u bedenkt dat tweederde van het land uit hoge bergen bestaat. Ook qua klimaat en natuur heeft het land alles mee: hoge bergen, zonnige winters, sneeuw zekere gebieden en een skiseizoen dat van december tot april duurt.

Het land heeft vrij veel wintersportgebieden, maar de drie belangrijkste zijn Borovets, Bansko en Pamporovo. Daar kunnen zowel skiërs en langlaufers als fervente snowboarders hun hart ophalen op de kilometerslange pistes. De drie grote plaatsen beschikken over alle voorzieningen en capaciteiten om de strijd met vele bekende Europese wintersportplaatsen aan te kunnen gaan. Daarnaast zijn de gebieden uiterst kindvriendelijk, wat Bulgarije erg geschikt maakt voor families met kinderen. 
De skivoorzieningen zijn vrijwel nieuw en voldoen aan alle eisen en verwachtingen. De pistes zijn divers qua lengte en moeilijkheidsgraad, en altijd van uitstekende kwaliteit. De keus aan après-ski gelegenheden is ook erg groot.

Bulgarije heeft uitstekende mogelijkheden om de wintersport in alle vormen en variaties te beoefenen. Wat alles nog aangenamer maakt is het feit dat, vergelijkbaar met andere skigebieden, de pistes nog niet overvol zijn en de prijzen ter plaatse nog steeds heerlijk laag zijn.